De frittata. Een Italiaans gerecht dat uit armoede is ontstaan, maar o zo lekker is! Maak je restjes groenten op en geniet van dit heerlijke vitaminebommetje.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
ca. 300 g gemengde groenten (maak je restjes maar op! Denk aan paprika, champignons, wortel, ui, prei, courgette en doperwtjes)
scheut olijfolie
6 eieren
1 el mediterrane kruiden
chilivlokken
zeezout
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de ui glazig.
Voeg daarna de overige groenten toe en bak ze beetgaar.
Klop de eieren met de kruiden, zout en chili en giet over de groenten. Laat het eimengsel vervolgens op een rustig vuurtje stollen en beweeg je pan af en toe heen en weer.
Leg een deksel op de pan en houd goed in de gaten dat de omelet niet aanbrandt. Het duurt even voordat de frittata gaar is.
De frittata is ook lekker met een handje geraspte kaas. Serveer als lunchgerecht met boerenbrood en wat aangemaakte sla.
Bereidingstijd: 25 minuten
Misschien vind je een quiche ook wel erg lekker? Lees dan hier een recept voor een quiche met zalm en broccoli. Deze frittata wordt nog lekkerder met groenten uit eigen tuin!
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…
Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om het hele jaar door van je tuin te…