Eggs benedict is een recept dat niemand af kan slaan. Het gepocheerde ei in combinatie met zalm, spek of rauwe ham en de romige hollandaisesaus maken dit recept tot een echt feestgerecht! Leuk voor een paasbrunch bijvoorbeeld.
De hoeveelheid is afhankelijk van het aantal personen en de hoeveelheid broodjes die je per persoon serveert.
4 sneetjes brood (wit of bruin) of toast
4 eieren
4 plakjes (of twee kleine mootjes) zalm, rauwe ham of spek
hollandaisesaus
Wat sla of kruiden naar smaak voor een frisse bite
1 avocado
Eggs benedict is een gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Het leuke is, dat je er zo helemaal je eigen draai aan kunt geven! Wil je liever een krokant broodje, dan rooster je het brood. Toch liever zacht brood? Dan ga je gewoon voor een sneetje vers wit of bruin brood (origineel wordt Eggs benedict geserveerd op toast of muffins).
Hetzelfde geldt voor het beleg: begin je met een laagje sla, wat kruiden, avocado of geen van beide? En houd je van vis of toch liever vlees. Het gepocheerde ei smaakt lekker bij zowel zalm als bij rauwe ham of spek. Helemaal geen vlees of vis, ga dan voor kaas!
De twee onmisbare ingrediënten voor Eggs benedict zijn natuurlijk de gepocheerde eieren en hollandaisesaus!
In de hoeveelheid kun je dan weer wel variëren.
Kortom wees creatief en stel je eigen Eggs benedict samen. Zeker weten dat je gasten smullen tijdens de paasbrunch!
Recept gepocheerd ei.
Recept hollandaisesaus.
Er wordt gezegd dat het recept ontdekt werd door een makelaar van Wall Street. Hij bestelde in 1894 in het Waldorf Hotel in New York een gerecht waarin al zijn favoriete ingrediënten voorkwamen: ei, ham/spek, toast en hollandaisesaus. Het Amerikaanse gerecht vind je af en toe bij een Nederlands restaurant én vanaf vandaag ook in jouw keuken!
Liever een gebakken of gekookt ei?
Bekijk de artikelen: Hoe kook je het perfecte ei? en Zo bak je het lekkerste en leukste ei! Of hartige taart met spinazie.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
View Comments
Wij gaan een lekker ouderwets koud buffet maken met rundscarpaccio, tomaat garnaal, tonijn perzik en gepocheerde zalm met lekker veel cocktailsaus. Op het menu staat ook een lekker aspergesoepje en een asperge-hamquiche. En voor bij de koffie ga ik jouw citroenkoeken eens uitproberen. Vrolijk pasen! my customer essay