Categories: NagerechtenRecepten

Dessert met kersen

Op zoek naar een makkelijk, maar heerlijk dessert! Maak dit lekkere dessert met kersen, limoen en mascarpone.

Dit dessert is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten 
500 g mascarpone
400 g yoghurt
40 g suiker
40 ml hazelnootsiroop
1 vanillestokje
400 g verse zoete kersen
2 biologische limoenen
80 ml aardbeienpuree
40 g verse munt of wat takjes rozemarijn naar smaak
Eventueel 60 g amarettini koekjes

Bereiding dessert met kersen
Meng de mascarpone met de yoghurt, suiker, hazelnootsiroop en het uit het vanillestokje geschraapte merg.
Verdeel de crème in een rondje op de borden.
Ontpit de kersen.
Rasp de schil van de limoenen af, pel ze daarna en ontvel de partjes.
Meng de kersen met het rasp, roer de aardbeienpuree erdoorheen en verdeel dit boven op het mascarponemengsel.
Garneer eventueel met partjes limoen, een takje rozemarijn of wat blaadjes munt.

Tip Ook lekker met amarettini koekjes! (zowel boven als onder het mascarponemengsel)

Bereidingstijd: 20 minuten

Meer weten over kersen? Klik hier!

admin

View Comments

Share
Published by
admin
Tags: dessertfruit

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

17 uur ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

2 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

3 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

3 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

4 weken ago