Ingrediënten (voor 4 personen)
– 4 kipfilets à 500 g
– 8 el olijfolie
– 150 ml kippenbouillon
– 1 tl kardemompeulen
– ½ kaneelschors
– 1 vanillestokje
– 1 knoflookteentje
– 2 schijfjes gemberwortel
– 1 gedroogd chilipepertje
– 1 tl rasp van een onbespoten citroen
– 1 mespunt saffraandraadjes
– 1 takje rozemarijn
– sap van een citroen
– zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 graden onder- en bovenwarmte. Spoel de kipfilets af, dep ze droog en bak ze in 1 eetlepel hete olijfolie 1 tot 2 minuten aan beiden kanten aan. Haal ze uit de pan en bak ze in de oven, op een rooster boven een opvangpan, in 30 minuten gaar.
Breng de kippenbouillon aan de kook, haal van het vuur en voeg kardemompeulen, kaneelschors, vanillestokje, knoflookteentje, gemberschijfjes, chilipepertje, citroenrasp en saffraandraadjes toe. Laat 5 minuten trekken. Voeg het citroensap en de rest van de olijfolie toe en breng met zout en peper op smaak.
Haal de kipfilets uit de oven, kruid ze licht met zout en peper en snijd ze in plakjes. Doe ze in een vuurvaste schaal en giet de kruidenmarinade erover. Garneer met de rozemarijn en dien heet op of laat ze afgedekt in de koelkast afkoelen en serveer ze koud.
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…
Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om het hele jaar door van je tuin te…
Vogels brengen leven in je tuin. Hun vrolijke gezang en bedrijvigheid maken elke buitenruimte gezelliger.…