In chocolade gedoopte frambozenkaramel maken

Als je een karamel wilt maken die fris en niet zo machtig is, maak dan deze frambozenkaramel. Frambozen en karamel gaan geweldig samen. De krokante gevriesdroogde frambozen steken mooi af tegen de taaie consistentie van de karamel.

Ingrediënten voor ca. 14 stuks frambozenkaramel

  • ca. 250 g verse frambozen
  • 2 dl slagroom
  • 40 g boter
  • 270 g kristalsuiker
  • 1 dl glucosestroop
  • 1 dl water
  • 200 g witte chocolade
  • 1 dl gevriesdroogde frambozen

Bereiding frambozenkaramel

Wrijf de frambozen door een fijnmazige zeef; je hebt 150 g frambozenpuree nodig. Meng de puree, slagroom en boter in een steelpan. Verwarm alles op laag vuur tot de boter is gesmolten. Kook in een andere steelpan de suiker, glucosestroop en het water tot het mengsel een temperatuur van circa 160 °C heeft en net van kleur verandert. Voeg de boterroom in drie porties toe. Roer steeds met een garde. Laat het mengsel op middelhoog vuur koken tot het een temperatuur van 124 °C heeft, of doe de koudwatertest. Roer af en toe. Bekleed een vorm van circa 20 x 20 cm met bakpapier. Giet de karamel erin en laat hem minimaal 6 uur uitharden op kamertemperatuur.

Snijd de karamel in kleine stukjes. Smelt de witte chocolade en doop de karamels er voor de helft in. Veeg het teveel aan chocolade van de onderkant en leg de karamels op bakpapier. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen erover voordat de chocolade stolt.


Sara Aasum Hultberg

Choco, noga & fudge
Dit recept komt uit het boek: Choco, noga & fudge | ISBN 9789462501454 | gebonden 112 pagina’s | Forte Culinair

admin

Share
Published by
admin
Tags: chocolade

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

4 dagen ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

2 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

4 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

4 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

1 maand ago