Recepten

Cheesecake met aardbeien

Cheesecake en aardbeien zijn los van elkaar al een traktatie, laat staan als je dit samenvoegt. Deze cheesecake met aardbeien is onweerstaanbaar! 

Ingrediënten cheesecake met aardbeien

Voor de bodem

  • 300 g biscuitjes  (maria- of digestive koekjes)
  • 100 g roomboter

Voor de vulling

  • halve citroen
  • 600 g roomkaas
  • 180 g witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 50 g bloem

Voor de garnering

  • 500 g aardbeien
  • paar blaadjes basilicum of munt
  • evt. poedersuiker

Bereiding cheesecake met aardbeien

Verwarm de oven voor op 120 °C en zet alle ingrediënten uit de koelkast, zodat ze opwarmen tot kamertemperatuur.

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maak de biscuitjes fijn met een keukenmachine, vork, stamper of doe de koekjes in een plastic zak en rol de koekjes fijn met een deegroller.

Smelt de 100 g boter in een pannetje. Doe de gemalen koekjes in een (beslag)kom en roer de boter erdoor.

Verdeel de koekjes gelijkmatig over de bodem van het bakblik; als je voldoende hebt, kun je ook de zijkanten van de bakvorm bedekken met de koekkruimels. Verdeel de ‘koekjesbodem’ gelijkmatig over het bakblik met de achterkant van een lepel.

Druk de bodem en de rand stevig aan, dit kan ook met een lepel. Zet het bakblik met de bodem in de koelkast.

Bereiding vulling

Maak de halve citroen schoon en rasp de schil en pers de citroen uit. Bewaar het sap en de rasp in een kommetje.

Mix de roomkaas en de basterd- én de vanillesuiker met een mixer tot een glad mengsel. Klop vervolgens (met een lepel of spatel) de crème fraîche en de eieren door het mengsel. Zeef als laatst de bloem boven de beslagkom, en voeg citroenrasp en -sap toe. Spatel alles nog even door elkaar.

Haal het bakblik uit de koelkast en giet de vulling over de bodem. Bak de cheesecake in 1 ½ uur in het midden van de oven gaar.

De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Je kunt dit testen door het bakblik heen en weer te bewegen; als de binnenkant nog heel licht wiebelt, is het goed. Als de taart te veel wiebelt, is hij nog niet gaar.

Haal de cheesecake niet uit de oven. Doe de oven uit en laat de cheesecake nog 1 ½ uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

Garnering

Was de aardbeien en de basilicum- of muntblaadjes. Snijd de aardbeien eventueel doormidden. Garneer de cheesecake naar eigen inzicht met aardbeien en basilicum- of muntblaadjes. Bestrooi de aardbeien eventueel met poedersuiker. Geniet ervan!

Bekijk meer recepten en ideeën met aardbeien

lisa

Share
Published by
lisa
Tags: bakkenfruit

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

13 uur ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

2 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

3 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

3 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

4 weken ago