Bramenjam maken

Geniet nog heel lang van de heerlijke bramen door er jam van te maken. Dit recept is geschikt voor 5 potjes à 200 ml.

Ingrediënten
1 kg bramen
500 g geleisuiker (2:1)
kruiden naar smaak, bijvoorbeeld 2 steranijs of 1 vanillestokje

Bereiding bramenjam
Was de bramen en laat ze uitlekken.
Meng ze met de geleisuiker in een grote hoge pan.
Voeg eventuele kruiden toe.
Breng de jam al roerend op hoog vuur aan de kook en laat het mengsel 3 minuten borrelend koken.
Schep de jam, zonder de kruiden, in de schoongemaakte potjes. Sluit ze goed af.

Tip
Het aroma van volledig rijpe bramen is het best. Je herkent volledig rijpe bramen aan het feit dat ze al een beetje zacht zijn en gemakkelijk van de struik loslaten. De rijpheid kun je niet aan de hand van de kleur beoordelen: ook diepzwarte bramen kunnen nog vrij zuur smaken.

Wist je dat bramen heel erg goed zijn voor je hersenen? Lees meer!

admin

Share
Published by
admin
Tags: fruitjam

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

1 dag ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

2 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

3 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

3 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

4 weken ago