Muffins zijn overheerlijk en niet moeilijk te bakken. Door de toevoeging van de bosbessen (of blauwe bessen) en de yoghurt en zure room blijven deze bosbessen muffins bovendien lekker smeuïg.

Een speciaal muffin-bakblik werkt handig. Gebruik ook daarin papieren vormpjes zodat je de muffins er na het bakken gemakkelijk uit krijgt.

Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 25 tot 30 minuten

Ingrediënten voor 12 bosbessen muffins

  • 12 papieren bakvormpjes
  • 1 muffinblik (met 12 kuiltjes)
  • 250 gr bosbessen of blauwe bessen
  • 250 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gr boter
  • 1 ei
  • 3 eetlepels honing
  • 100 gr yoghurt
  • 100 gr zure room
  • poedersuiker voor het bestuiven

Bereiding van de bosbessen muffins

  • Was de bosbessen of blauwe bessen en laat ze vervolgens uitlekken. Dep ze straks goeddeels droog voordat je ze door het beslag mengt.
  • Leg de papieren vormpjes in de kuiltjes van het muffinblik en verwarm de oven voor op 180 ºC  (onder- en bovenwarmte).
  • Meng het bakpoeder door de bloem. Smelt daarna de boter en laat hem wat afkoelen. Roer het ei, de honing, yoghurt en zure room door elkaar. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe.
  • Zeef het meelmengsel erboven en roer dit er doorheen, samen met de bosbessen. Zorg dat alle ingrediënten uiteindelijk goed gemengd zijn.
  • Doe het deeg in de vormpjes, maar maak ze niet te vol, ze rijzen nog.
  • Bak de bosbessen muffins in 25-30 minuten in de oven goudbruin. Haal ze daarna uit de oven en laat ze nog 5 minuten in de vormpjes rusten.
  • Verwijder het papier (je mag het ook laten zitten als je dat handig vindt) en laat de bosbessen muffins afkoelen. Bestuif ze eventueel met wat poedersuiker, voordat je ze serveert. De bosbessen muffins zijn heerlijk bij de koffie of thee!
Anderen lezen ook:  Kruidnagelthee maken

Heb jij toevallig zelf bessen in de tuin, dan zijn deze natuurlijke extra lekker om in je bosbessen muffins te verwerken. Lees ook eens hoe je deze bessen het beste snoeit. Of maak er eens een heerlijke smoothie van. 

LandIdee nieuwsbrief