In het kader van ‘Week van de Smaak‘ maakte Leah Groeneweg van Het Bloemenpad afgelopen week iedere dag een recept met producten uit de natuur.
,,Van de brandnetel kun je niet alleen de jonge topjes eten, maar ook het groene (nog onrijpe) zaad. Wees voorzichtig bij het plukken, ook de trosjes kunnen brandharen bevatten. Ris het nog groene zaad van de steeltjes en gebruik ze in de stamppot, hartige taart of kneed ze door het brooddeeg. Hier gebruik ik ze in een bietenhummus. Ze vormen een gezonde aanvulling op het gerecht en de groene kleur geeft een mooi contrast met het roze rood van de hummus”, vertelt Leah.
Ingrediënten
2 rode bieten, gekookt
1 potje kikkererwten
1 eetlepel tahin (sesampasta)
1 scheut olijfolie
1 teen knoflook
1 theelepel chiazaad
1 theelepel komijnpoeder
Peper en zout
Bereiding bietenhummus met brandnetelzaad
Snijd de bieten in stukken en giet de kikkererwten af.
Pel de knoflook en snijd het in stukjes.
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot het een smeuïge massa is.
Laat even opstijven in de koelkast.
Deze hummus is lekker op een blaadje witlof of als dip met stengels bleekselderij, wortel en paprika.
Wil je wel eens een workshop van Leah Groeneweg volgen? Kijk hier voor meer informatie.
Misschien vind je dit ook lekker: Socca met witte dovenetel
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
View Comments
In het recept zelf heb je niet de hoeveelheid brandnetelzaad genoemd.
Hoeveel moet erbij?