Ben je op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? Ga voor deze smakelijke appelwalnotencake met speltmeel!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter.
Doe de boter in een beslagkom en mix los. Voeg de suiker, het ei en citroensap toe en mix het geheel goed door elkaar. Mix als laatste de melk door het mengsel.
Doe het speltmeel, de kaneel en bakpoeder in een andere beslagkom en schep het door elkaar. Schil een appel en snijd hem in partjes. Doe de appelpartjes en de walnoten door het mengsel van speltmeel, kaneel en bakpoeder.
Spatel het droge mengsel door het mengsel van natte ingrediënten (boter, suiker, ei, citroensap en melk) en schep goed door elkaar.
Schep of giet het beslag in de bakvorm en verdeel de appelpartjes van de andere twee of drie appels (afhankelijk van de grootte) over het beslag, duw de partjes een beetje in het beslag voor het mooiste effect. Verspreid nog wat walnoten tussen de appelpartjes voor de cake de oven in gaat.
Bak de appelwalnotencake in circa 40 minuten gaar.
TIP: Giet na het bakken een scheutje karamel over de taart en verspreid nog wat geroosterde walnoten over de cake voor een extra smakelijk effect! Je maakt karamel door suiker en water in een steelpan al roerend op te warmen.
Liever aan de slag met ‘gewone’ cake, probeer dan eens onze ronde appelcake.
Bekijk ook:
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…