Lekker, makkelijk en origineel; dat zijn deze herfstige appelbladerdeeg hapjes. Maak ze met je appel- en walnoten oogst. Geniet binnen een halfuurtje van een smakelijk hapje!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries, verspreid ze en laat ze 10 minuten ontdooien. Was de appels, snijd iedere appel door vieren, verwijder het klokhuis en snijd ieder partje in drie schijfjes. Doe de appelpartjes in een beslagkom of grote schaal, strooi er een theelepel kaneel en suiker naar smaak overheen. Schud het geheel even goed door elkaar. Snijd vervolgens de bladerdeeg hapjes in een mooie appelvorm en leg de appelpartjes in het midden van de appelvorm. Pel de walnoten en verspreid deze tussen de appels en langs de rand van de hapjes. Leg een vel bakpapier of bakmat op een bakplaat en verdeel hier de appelbladerdeeg hapjes op. Bak de hapjes in circa 20 minuten gaar en krokant.
Dol op karamel? Maak deze appelbladerdeeghapjes dan nog lekkerder met karamelsaus! Je maakt karamel door de suiker en het water in een steelpan al roerend op te warmen. Schenk de karamelsaus voor of na het bakken over de hapjes.
Laat de appelbladerdeeg hapjes even afkoelen alvorens je ze serveert. Geniet van deze herfstige verrassingen!
Meer recepten vind je hier:
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…