Wat is er nu lekkerder dan zelfgebakken kerstkoekjes?! Maak deze heerlijke pralines.
Voor ongeveer 25 pralines:
amandelschaafsel om de koekjes in te wentelen
4 cl Amaretto
1 bakmix voor appelpralines
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan zonder vet en roer het tijdens het roosteren constant om.
Doe het op een bord en laat het afkoelen.
Doe de mix in een kom en meng de droge ingrediënten goed.
Giet de Amaretto over het mengsel en kneed alle ingrediënten tot een stevige massa.
Vorm uit de massa balletjes ter grootte van kersen en wentel die in het amandelschaafsel.
Bewaar de appelpralines in een goed afsluitbaar blik om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Nog toevoegen: 4 cl Amaretto, amandelschaafsel om de pralines in te wentelen
In de mix:
Voor een pot van 1 l
Eerste laag: 150 g poedersuiker
Tweede laag: 50 g grofgehakte appelchips
Derde laag: 50 g rozijnen
Vierde laag: 50 g grofgehakte amandelen
Vijfde laag: 200 g in stukjes getrokken marsepein
Wil je nog meer kerstkoekjes maken? Ga voor originele kerstboompjes of lekkere gingerbread koekjes!
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…