Als het buiten koud is, is aardappelsoep met witlof een aangename maaltijd. Aardappelsoep maak je gemakkelijk zelf.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten aardappelsoep
500 g bloemige aardappelen
1 sjalotje
1 knoflookteentje
1 stronkje witlof
2 el olijfolie
200 ml droge witte wijn
600 ml groentebouillon
4 takjes tijm
150 ml room
zout
witte peper
2 el yoghurt
peterselie of tuinkers voor de garnering
Bereiding aardappelsoep met witlof
Schil de aardappelen, pel het sjalotje en het knoflookteentje en snijd alles in blokjes.
Was het stronkje witlof, maak het schoon, verwijder de harde kern en snijd in repen.
Bak alles 2-3 minuten in hete olie aan.
Blus met witte wijn, laat alles wat inkoken en voeg de bouillon toe.
Voeg de tijmblaadjes toe en kook ze ongeveer 25 minuten op een zacht vuur mee.
Pureer de soep dan met de stafmixer en roer de room erdoorheen.
Breng met zout en peper op smaak en eventueel wat andere kruiden.
Garneer de soep met wat yoghurt en peterselie of tuinkers en dien op.
Bereidingstijd: 15 minuten ǀ Kooktijd: 30 minuten
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…