Zin om te bakken? Probeer eens deze smakelijke rabarbertaartjes, die je naar wens maakt met bloem of halfom volkorenmeel (foto). Ze hebben een heerlijke friszoete vulling van rabarber met morellen.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Baktijd: circa 40 minuten
Ingrediënten voor 8 taartjes
Voor de vulling
- 1 pot morellen of zure kersen (680 gr, uitlekgewicht 350 gr)
- 3 stelen rabarber
- 1 pakje kookpudding vanille (37 gr)
- 40 gr suiker
- 5 eetlepels tarwegriesmeel
Voor het deeg:
- 300 gr bloem (of half-om-half gewone bloem en volkorenbloem)
- 3 theelepels bakpoeder
- 75 gr suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 150 gr magere kwark
- 100 ml melk
- 100 ml zonnebloemolie
- Meel voor het bestuiven van het werkblad.
Zo maak je de rabarbertaartjes
1. Maak de vulling
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Snijd de rabarber in 1-2 cm grote stukken. Breng 200 ml van het kersensap met de rabarber aan de kook. Meng het puddingpoeder volgens de instructies op de verpakking met 40 gr suiker en vervolgens met de rest van het kersensap (130 ml). Giet dit bij het rabarbermengsel in de pan en breng opnieuw aan de kook. Meng de kersen en het tarwegriesmeel door het rabarbermengsel en laat afkoelen. Voeg indien gewenst nog wat suiker toe.
2. Maak het deeg
Verwerk alle ingrediënten tot een glad deeg. Vorm van het deeg een rol, verdeel deze in 8 even grote stukken en rol elk stuk uit tot een rondje van ongeveer 20 cm doorsnee. Breng de vulling in het midden van de rondjes aan. Vouw het deeg om de vulling heen omhoog en druk aan.
3. Bakken
Bedek een bakblik met bakpapier en verdeel de taartjes met wat tussenruimte over het papier. Bak ze in de voorverwarmde oven bij 180 graden in 35-40 minuten goudbruin (bij halfom volkorenbloem wordt het gebak wat donkerder). Strooi over de rabarbertaartjes eventueel nog wat poedersuiker.