Het is de Week zonder Vlees en Zuivel. Dit initiatief is in het leven geroepen om de consumptie van dierlijke producten terug te dringen. Met dit recept voor een geroosterde pompoensalade en spinazie, maak je een heerlijke, veganistische lunch. Zo zet jij alvast de eerste stap richting het minder consumeren van vlees en zuivel!
Dit heb je nodig:
- Eén flespompoen, gesneden in stukjes
- 250 gram verse spinazie
- 200 gram (ongebrande) walnoten
- Olijf- of zonnebloemolie
- Komijnzaad en rozemarijn naar smaak
- 1 el honing
- 1 el appelazijn
- Schepje mosterd
- Plantaardige feta (optioneel)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom olie, komijnzaad en rozemarijn (laat wat over voor de dressing) met de pompoenblokjes. Verdeel gelijkmatig op de bakplaat en rooster 20 minuten. Keer halverwege een keer om.
- Hak de walnoten fijn, of gebruik ze heel. Meng de honing, appelazijn, mosterd en de kruiden met 2 el olie in een kom.
- Mix de pompoenblokjes met de spinazie, besprenkel met de dressing en voeg de walnoten toe. Garneer met de overige kruiden
Eet smakelijk!
Tips en meer info:
Tip: Wil je extra eiwitten in je geroosterde pompoensalade? Laat een blikje linzen uitlekken en meng door de salade.
Tip: Hou je van kaas? Gebruik dan eens een plantaardige feta.
Meer weten over De Week zonder Vlees en Zuivel? Klik dan hier!