Voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
4 eendenborsten
400 gram gehalveerde zoete kersen (zonder pit)
5 eetlepels balsamicoazijn
2 takjes verse tijm
2 bosuitjes
8 twijgjes dragon
Versgemalen zwarte peper
Zout
Bereiding
Snijd de huidkant van de eendenborsten enkele keren kruislings in en kruid beide kanten met zout en peper. Leg ze vervolgens op de huid in een pan en braad ze zo’n acht minuten op middelhoog vuur. Je hoeft geen vet of olie toe te voegen, want het vet van de filet smelt vanzelf. Draai de eendenborsten daarna om en braad nog eens zo’n vier minuten. Haal de eendenborsten uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze tot het opdienen rusten.
Blus de braadjus in de pan met balsamicoazijn en voeg de kersen en de tijm toe. Laat alles al roerende vier minuten sudderen en haal dan de tijm eruit.
Snijd de eendenborsten in dunne plakken en doe de kersensaus erbij. Garneer met twijgjes dragon en de fijngesneden bosuitjes en dien meteen op.
Meer hartige gerechten vind je in LandIdee juni-juli 2012. Daarin staan recepten voor:
– Lamskarbonades met frambozen
– Kip met bosbessen
– Gevulde lende me abrikozen
– Omelet met zwarte bessen en paprika
– Zalm met vruchten en schapenkaas
– Geroosterd toastbrood met aardbeien en geitenkaas