Naast de heerlijke courgette zelf kun je ook de courgettebloemen eten, en ze zijn heerlijk! Vooral wanneer je ze eet op onderstaande manier.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
12 verse courgettebloemen
200 gram bloemige aardappelen
150 gram courgette
3 eetlepels olijfolie
1 knoflookteentje
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
250 gram ricotta
Zout
Versgemalen peper
1 liter plantaardige olie (voor het frituren)
2 eieren
50 gram bloem
5 eetlepels koud water
Bereiding courgettebloemen gevuld met aardappel, kaas en ricotta
Was de courgettebloemen voorzichtig en laat ze op keukenpapier uitlekken. Dep ze droog en verwijder de stamper in het midden. Schil de aardappelen en rasp ze. Was de courgette en rasp deze ook. Verhit drie eetlepels olijfolie in een pan en bak de geraspte aardappel al roerende zo’n drie minuten. Doe er vervolgens de courgette bij en laat 1 minuut meebakken. Schil het knoflookteentje en pers het boven het mengsel uit.
Roer de Parmezaanse kaas en de ricotta door het mengsel en breng goed op smaak met zout en peper. Schep de vulling voorzichtig met een lepel in de bloemen. Je kunt ook een spuitzakje gebruiken. Sluit de gevulde bloemen door de punten van de bloemblaadjes ineen te draaien. Doe de twee eieren, de bloem en het water in een kom en meng het tot een glad beslag.
Frituren
Verhit een liter plantaardige olie in een pan. Test even later of de olie warm genoeg is: Steek de steel van een houten lepel in de olie. Als er belletjes opstijgen, is de olie heet genoeg. Je kunt ook een klein stukje brood in de olie gooien. Als dat meteen gaat pruttelen en bakken is de olie warm genoeg.
Haal de gevulde courgettebloemen door het beslag, laat ze één voor één op een schuimspaan in de hete olie glijden en bak ze goudgeel in ongeveer één minuut. Leg ze op keukenpapier en laat ze even uitlekken. Verdeel ze over de borden en dien ze warm op.