Ben je momenteel veel thuis en heb je zin in een lekker tussendoortje waar je ook even iets voor moet doen? Duik de keuken in en ga voor zelfgebakken koekjes! Door de korte bereidings- en baktijd (en natuurlijk het heerlijke resultaat) is het ook leuk om samen met je (klein)kinderen aan de slag te gaan. Koekjes bakken is toch het leukste wat er is?

Ingrediënten voor circa 25 koekjes

  •  250 gram (witte) basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 220 g boter
  • 350 g bloem
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • eventueel: snufje zout
  • eventueel: chocolade of jam naar smaak

Stap voor stap koekjes bakken

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de boter in blokjes en doe deze in een beslagkom. Mix de boter tot een romige massa. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe, mix alles goed door elkaar. Breek de eieren een voor een boven een bekertje of kom, mix ze vervolgens om en om door de boter en de suiker. Mix alles even op de hoogste stand goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem, het zelfrijzend bakmeel en eventueel het snufje zout toe. Mix alles nog even kort door elkaar, of kneed het met de hand tot een soepel deeg.

Rol het deeg met je hand tot een balletje en leg het op de bakplaat, duw het met een vork of lepel iets plat en doe er eventueel een lepeltje jam of een stukje chocolade in.

Koekjes bakken

Ook leuk: maak figuurtjes van het deeg, zo ontstaan er de leukste koekcreaties. Lekker!

Anderen lezen ook:  Dessert met kersen

Zet de koekjes in de oven en bak ze in circa 20 tot 25 minuten gaar.

Geniet ervan!

Zin om met meer recepten aan de slag te gaan? Laat je hier inspireren!