Bladerdeeghapjes zijn eenvoudig te maken en je kunt er alle kanten mee op. Deze hamtasjes met champignons zijn zeker geschikt voor het paasmenu!
voor 4 personen
Ingrediënten voor hamtasjes
- 150 g champignons
- 1 ui, peterselie
- een beetje nootmuskaat
- 1 el olie
- 1 el bloem
- 5 plakjes bladerdeeg (circa 15 x 20 cm)
- 4 plakken gekookte ham
Hamtasjes maken
Maak de champignons schoon en hak ze grof.
Pel de ui en hak hem fijn.
Snijd de peterselie fijn.
Meng de champignons met de ui en de peterselie.
Verhit de olie in de pan en bak hierin het champignonmengsel kort aan.
Roer de bloem door een beetje water en voeg dat toe.
Leg de vier plakjes ham elk op een helft van de vier bladerdeegplakjes en verdeel daar het champignonmengsel over.
Vervolgens vouw je de plakjes dicht.
Snijd met een deegwieltje 8 repen uit het vijfde plakje bladerdeeg en garneer de tasjes daarmee.
Bak de tasjes 15-20 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Baktijd: 15-20 minuten
Ook lekker voor bij de paasbrunch is een spinazierol. Wij leggen je uit hoe je hem kunt maken.
Tip: Maak zelf het bladerdeeg
Het bladerdeeg voor hamtasjes en andere gerechtjes kun je makkelijk zelf maken. In de Landidee van Maart-April 2019 leggen Michaela en Florian Guggenbichler precies uit hoe je dat aanpakt. Daarnaast zijn er nog meer recepten te vinden voor Pasen. Veel bakplezier!
Beste Dini en Fennie, oeps,wat slordig! Het is een beetje mosterd (of ham 😉 na de maaltijd, maar we hebben het recept aangepast.
Waar is de ham in de hamtasjes?