In de herfst schitteren pompoenen met hun bijzondere vormen en prachtige kleuren. De pompoen is niet alleen een lust voor het oog, hij is ook heerlijk in allerlei gerechten. Eetbare pompoenen zijn gezond, verzadigd en ook nog eens caloriearm. Prima voor een heerlijke maaltijd dus.

Onderstaand recept is geschikt voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:
Een kwart muskaatpompoen
Een halve liter groentebouillon
750 gram aardappelen (eventueel in de schil gekookt)
3 eetlepels olijfolie of bakboter
4 kipfilets
Een aantal tijmblaadjes
2 theelepels chilivlokken
Zout en peper

Voor de kruidenyoghurt:
250 gram yoghurt (naturel)
3 eetlepels fijngehakte kruiden (naar wens)
1 eetlepel olijfolie
Zout

Bereiding
Schil de pompoen en schep de pitten eruit. Snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de blokjes in een pan met de groentebouillon. Breng het aan de kook en laat de pompoenblokjes op laag vuur in zo’n 15 minuten gaar koken.

Snijd intussen de aardappelen in vieren. Verwarm boter of olie in een koekenpan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid ze met zout en peper. Neem de aardappelen daarna uit de pan en zet ze even aan de kant.

Kipfilet
Snijd de kipfilets overdwars door en kruid ze met zout en peper. Smelt in een pan boter of olie en bak de filets op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Kruid de kip met tijm en chilivlokken. Doe daarna de aardappelen en de pompoenblokjes bij het vlees en verhit alles kort.

Maak van de yoghurt, kruiden, olie en zout een kruidensaus en dien deze samen met de kipfilet, pompoen en aardappelen op.

Anderen lezen ook:  Gepocheerde eieren op aardappel-kool-koekjes

Meer recepten
In LandIdee oktober-november vind je nog acht andere gerechten met pompoenen.