IJs is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag. Vooral dit smakelijke aardbeien-slagroomijs is echt een traktatie! Je maakt het gemakkelijk zelf via onderstaande stappen. Je hoeft er niet eens een ijsmachine voor te hebben!
Ingrediënten voor aardbeien-slagroomijs
- 500 g aardbeien
- 150 g suiker
- sap van een halve citroen
- 200 ml volle melk
- 3 eidooiers
- 200 ml room
Tip: Aardbeien-slagroomijs smaakt nog lekkerder met verse aardbeien uit je eigen moestuin. Je kan ze eenvoudig zelf kweken met behulp van deze tips.
Bereiding aardbeien-slagroomijs
- Was en sorteer de aardbeien.
- Pureer 400 g aardbeien met 50 g suiker.
- Snijd de rest van de vruchten in blokjes en voeg ze toe.
- Roer het citroensap door het aardbeienmengsel.
- Verwarm de melk (niet koken), roer de eidooiers en de rest van de suiker erdoor heen en meng het door het aardbeienmengsel.
- Voeg als laatste de room toe.
- Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er volgens de gebruiksaanwijzing van de machine ijs van.
- Laat het aardbeien-slagroomijs na de bereiding nog 30 minuten verder bevriezen.
IJs maken zonder machine
- Maak het aardbeien-roommengsel zoals hierboven beschreven, tot en met het toevoegen van de room, en schep het in een diepvriesdoos.
- Zet het ijs 1 uur in de diepvries.
- Roer het dan met een vork goed door en zet het terug in de vriezer.
- Laat het nog 4 uur in de vriezer staan en roer het elk uur nog eens goed door.
Tip: Zelfgemaakt aardbeien-slagroomijs smaakt heerlijk, maar het kristalliseert wel sneller dan professioneel gemaakt ijs. Serveer het daarom zo snel mogelijk.
Ook lekker om zelf te maken:
Goed recept, ik adviseer 2 á 3 blaadjes gelatine toe te voegen.
Dit zorgt ervoor dat het ijs minder snel gaat ‘druppelen’.