Het aspergeseizoen komt er weer aan. Om alvast in de stemming te komen, genieten we alvast van dit heerlijke recept. Asperges op boerenwijze uit de oven!
Ingrediënten
2 kg. asperges
100 gr. (oude) strooi kaas
pakje ontbijtspek
snufje zout
klein bakje creme fraiche
1 ei
7 cherry tomaatjes
evt mespuntje boter of wat olijfolie
Nog meer nodig
Ovenschaal
Touwtje
Verwarm de over voor op 200 graden.
Bereiding Boeren asperges
Snijd de onderste uiteinden van de asperges af, schil ze van onder de kop naar beneden.
Was ook de tomaatjes en snijd ze doormidden.
Vet een ovenschaal in.
Verdeel de asperges in 4 gelijke porties en doe er een touwtje om heen.
Kook ze in een half uurtje in ruim water met snufje zout gaar.
Zijn de asperges niet zo dik dan is 20 minuten genoeg.
Haal de asperges via de touwtjes uit het water en laat ze in een vergiet even goed uitlekken en wat afkoelen.
Bak ondertussen de ontbijtspek lichtjes uit.
Bak ook de gehalveerde mini tomaatjes eventjes.
Verwijder de touwtjes van de asperges en rol de asperges nu in de plakjes ontbijt spek.
Doe de helft van de geraspte kaas in een schaaltje en klop daar de crème fraiche door, voeg eventueel een heel klein beetje kookvocht toe.
Doe dit in de oven schaal en leg daar de asperges in.
Leg de gehalveerde mini tomaatjes op de asperges en strooi daarna de andere helft van de geraspte kaas overheen.
Zet de aspergeschaal op een rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 10 a 15 minuten.
Dag van de Asperge
Op vrijdag 11 mei 2018 vieren we de Dag van de Asperge. Op deze dag laten we consumenten kennis maken met de gemakkelijke en veelzijdige bereiding en smaak van asperges. Voor 2018 en de daarop volgende jaren wordt een vernieuwende campagne neer gezet. Deze zal het hele aspergeseizoen zichtbaar zijn en extra onder de aandacht worden gebracht rondom de aftrap van het seizoen en de Dag van de Asperge.
Bron: Nederlands Aspergecentrum
Bekijk ook: Wat je moet weten over asperges
Meer lekkere recepten met asperges vind je in LandIdee maart-april.