Wil je eens een keer wat anders met pruimen dan een taart, crumble of jam? Probeer dan eens pruimen in een spekjasje. Heerlijk als bijgerecht of als borrelhapje. Met onderstaand recept kun je 24 heerlijke pruimenhapjes maken. Houd er wel rekening mee dat de pruimen minstens vier uur moeten marineren.
Als je de pruimen bij het eten serveert, reken dan op zo’n vijf pruimen per persoon. De bereidingstijd (zonder marineren) is ongeveer 25 minuten.
De ingrediënten:
– 25 gedroogde pruimen zonder pit
– 125 ml port
– 25 blanke amandelen
– 25 plakjes ontbijtspek
– 5 eetlepels plantaardige olie
– 25 prikkers
Snijd de pruimen een beetje in en meng ze met de port. Marineer ze minstens vier uur. Je kunt ze het beste ’s avonds marineren en de hele nacht in de koelkast laten staan.
Laat de pruimen na het marineren goed uitlekken. Steek in elke pruim één amandel. Omwikkel ze met ontbijtspek en zet de rolletjes vast met een prikker. Verhit de olie in een pan, verdeel de rolletjes in porties en bak ze knapperig bruin.