Carrotcake maakte niet lang geleden zijn opmars. We genieten massaal van deze cake. Een andere publiekslieveling is cheesecake. En laten die twee toppers in dit recept nu net gecombineerd zijn. Bakken en smullen maar!

Bereiding: 30-40 minuten
Bakken: 40-45 minuten
Koelen: minstens 1 uur

Benodigdheden voor een taart van Ø 26 cm

Ingrediënten voor de bodem
4 eieren
1 snufje zout
330 g winterwortels (ongeschild gewogen)
130 g gemalen amandelen
130 g gemalen hazelnoten
110 g ruwe rietsuiker
2 el bloem
½ tl kaneel
1 zakje bakpoeder
geraspte schil van 1 biologische citroen

Ingrediënten voor de vulling
300 g roomkaas
150 boter op kamertemperatuur
1 tl vanille-extract
125 g poedersuiker

Verder
Boter om mee in te vetten gehakte amandelen of hazelnoten om mee te bestrooien (naar keuze)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand goed in.
Bodem: splits de eieren.
Klop de eiwitten met het zout stijf.
Schil de wortels en rasp ze. Roer de geraspte wortel, eidooiers, gemalen amandelen en hazelnoten, suiker, bloem, kaneel, het bakpoeder en citroenraspsel in een kom door elkaar.
Spatel geleidelijk het eiwitschuim erdoor.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en bak het 40-45 minuten.
Haal de cheesecake uit de oven, verwijder de vorm en laat hem op een rooster volledig afkoelen.
Vulling: roer de roomkaas, boter en het vanille-extract romig tot je geen klontjes meer ziet.
Voeg de poedersuiker in een aantal porties toe.
Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem en bestrooi desgewenst met fijngehakte amandelen of hazelnoten.
Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast.

Anderen lezen ook:  Lekkere rabarbertaartjes

Dit recept komt uit het boek I love cheesecake
Bij ons is cheesecake vooral kwarktaart, maar in Amerika bestaat hij uit een bodem van koekkruimels met een snufje zout en een vulling van roomkaas. Dat ook op dat basisrecept veel varianten te bedenken zijn, blijkt wel uit het boek I love cheesecake van Christin Geweke.

I love cheesecake

I love cheesecake
Auteur: Christin Geweke
Fotograaf: Frauke Antholz
Prijs € 14,95
ISBN 9789462501713
Uitgever Forte Culinair

Meer lekkere cheesecakerecepten uit het boek I love cheesecake vind je in LandIdee oktober-november 2017.