Op koude winterdagen valt een stevige, warme maaltijd altijd in de smaak. En wat is er nu gemakkelijker dan een stoofpot?

Dit recept is geschikt voor 4-6 personen

Ingrediënten
800 g lamsvlees (keukenklaar, zonder been, schouderstuk)
250 g lamsribbetjes (keukenklaar)
zout en peper uit de molen
1 tl jeneverbessen, fijn gewreven
2-3 el meel voor het bestuiven
30 g bakboter
300 g grote uien
1 knoflookteentje
1 tl gehakte rozemarijn
2 el kweeperengelei
100 g tomatenblokjes (kant-en-klaar)
500 ml droge rode wijn (bijv. een Duitse Spätburgunder)
400 g vastkokende aardappelen
200 g peterseliewortel
1 kweepeer
1-2 el donkere balsamicoazijn

Bereiding lamsstoofpot
Spoel het vlees en de ribbetjes af, dep beide droog en snijd de ribbetjes los van elkaar. Kruid met zout, peper en de fijn gewreven jeneverbessen.
Bestuif met wat bloem en bak alles aan alle kanten snel aan in een braadslede met hete bakboter.
Pel de uien en het knoflookteentje, hak in grove stukken en voeg aan het vlees toe. Bak ze kort mee.
Voeg de rozemarijn, de kweeperengelei en de tomaten toe en blus met de rode wijn.
Breng met zout en peper op smaak en laat alles op een middelhoog vuur ongeveer 50 minuten sudderen.
Schil ondertussen de aardappelen en peterseliewortels, was ze en snijd ze in kleine stukken.
Was de kweepeer, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de vrucht in smalle partjes.
Voeg de aardappelen, peterseliewortels en kweepeerpartjes aan het vlees toe.
Giet er 200 milliliter water bij en laat alles nog eens 30 minuten sudderen.
Breng met balsamicoazijn, zout en peper op smaak en dien het gerecht naar wens op met een verse salade.

Anderen lezen ook:  Recept Ierse colcannon met savooiekool en spek

Bereidingstijd: 45 minuten ǀ Kooktijd: 85 minuten