Za’atar met pittabroodjes is heerlijk als borrelhapje, als bijgerechtje of, zoals ze in Palestina doen, als ontbijt.
Ingrediënten za’atar met pitabroodjes
50 g sesamzaadjes
2 el fijngemaakte, gedroogde tijm
2 el sumak, fijngemaakt
1 el komijnpoeder
zout naar smaak
2 pitabroodjes
olijfolie
Sumak
Heb je nog nooit sumak gebruikt, dan moet je het zeker eens proberen. Je koopt een potje sumak bijvoorbeeld bij een Turkse winkel, maar soms ook in een gewone supermarkt. In het potje zitten de gekneusde besjes van de sumakplant. Ze geven een frisse smaak aan je gerecht.
Bereiding za’atar met pitabroodjes
Rooster de sesamzaadjes en stamp samen met de overige ingrediënten in een vijzel fijn. Eventueel kun je ook paprikapoeder of oregano toevoegen.
Snijd de pitabroodjes overlangs open, kwast ze in met olijfolie en strooi er de za’atar over.
Even kort roosteren onder de grill.
En: eet smakelijk!
Ook lekker: Pompoen met tijm.