Pompoen hoort echt bij de herfst. Niet alleen als herfstdecoratie, ook op je bord doet pompoen het heel goed!

Ingrediënten
1 kleine hokkaido-pompoen
paar takjes tijm
peper en (zee)zout
3 el olijfolie
handje pompoenpitjes

pompoen met tijm

Bereiding pompoen met tijm
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de pompoen, maar laat de schil zitten.
Snijd de pompoen in partjes en verwijder de zaadjes.
Leg de parten in een ovenschaal, vermeng (met je handen) met de olijfolie en strooi er tijm, peper en zout over. Rooster de pompoen ongeveer 40 minuten in de oven. Keer halverwege.
Rooster de pompoenpitjes kort in een droge koekenpan en strooi over het gerecht. Je kunt de pitten uit je eigen pompoen gebruiken maar die zijn ongepeld en moeten langdurig geroosterd worden. Handiger is het om gepelde pitjes in de winkel te kopen.

Maak ook eens deze heerlijke pompoensoep! 

Wil je zelf pompoenen in de tuin? Klik hier voor handige tips!