Zin in een gezonde en frisse maaltijd? Ga voor gegrilde groenten! In de zomer kun je gegrilde groenten zowel warm als koud eten.

Dit recept is geschikt voor 6 personen

Ingrediënten voor gegrilde groenten
1 aubergine
1 courgette
250 g groene asperges
2 gele paprika’s
1 prei
250 g kerstomaatjes
4 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
6 el fijngesneden verse groene kruiden (peterselie, oregano, basilicum)
2 teentjes knoflook
zout en peper

Bereiding
Maak een marinade van de olijfolie, balsamicoazijn, kruiden naar keuze, uitgeperste teentjes knoflook, zout en peper.
Snijd de aubergine en courgette in plakken, maak de paprika’s schoon en snijd in parten, maak de prei schoon en snijd in ringen en snijd 3 cm van de onderkant van de asperges.
Voeg de groenten en de tomaatjes toe aan de marinade.
Roer voorzichtig door elkaar want de topjes van de asperges zijn kwetsbaar en de preiringen mogen niet uit elkaar vallen.
Laat 2 uur marineren in de koelkast.
Verhit de barbecue of de grillpan en rooster de groenten in porties gaar. Je kunt de gegrilde groenten warm of koud serveren.

Dit vind je vast ook lekker: Frittata met lekker veel groenten