Kruiden zijn gezond, maar ook heel lekker! Maak zelf eens deze frisse kruidensla met Oost-Indische kers, borage en kamille.
Dit recept is geschikt voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten kruidensla
1 flinke kropsla (zoals eikenbladsla of ’Wonder der Vier Jaargetijden’)
1 lente-uitje, fijngehakt
3-4 el olie
1 el dragonazijn
zout en peper naar smaak
3 tl lindebloesemhoning
1 tl brandnetelmosterd
½ kopje kamillebloemen
¼ kopje boragebloemen (komkommerkruid)
enkele bloemen van Oost-Indische kers
Bereiding kruidensla
Maak de sla schoon, scheur de bladeren in stukjes.
Klop een dressing van olie t/m mosterd plus enkele kamillebloemetjes.
Werk dit, met het fijngehakt uitje, luchtig door de sla.
Bestrooi de sla gelijkmatig met de overige bloemsoorten.
Serveer bij lichte gerechten bereid met verse tuinkruiden, bijvoorbeeld omelet, geblancheerde groenten of gevogelte.
Ook lekker: Appelcompote met Roomse kamille
Bereid appelcompote of -moes naar voorkeur. Bestrooi compote of moes met 1 el kamillebloempjes voor het serveren.
Bekijk ook: Recept frisse salade met aardbeien en spinazie.