Een heerlijk verfrissend en zomers recept!

Voor 4 personen

Ingrediënten
5 witte gelatineblaadjes
300 g yoghurt
100 g kwark
1 mespunt citroenrasp
20 g suiker
50 ml vlierbloesemsiroop
150 ml room
150 g verse aardbeien
50 ml aardbeiensiroop

Voor de garnering
muntblaadjes
witte chocoladevlokken

Bereiding
Week de gelatine in koud water.
Roer de yoghurt met de kwark, citroenrasp, suiker en vlierbloesemsiroop glad.
Klop de room stijf.
Verwarm de gelatine met aanhangend water in een pan op laag vuur.
Roer tot de gelatine is gesmolten en roer hier 2 el van het yoghurt-kwarkmengsel doorheen.
Meng dit door de rest van het mengsel. Schep de room door het yoghurt-kwarkmengsel en zet dit minstens 3 uur in de koelkast.

Was de aardbeien, maak ze schoon, dep ze droog en snijd ze in stukken.
Doe ze in een kom en meng ze met de aardbeiensiroop.
Verdeel de mousse en de aardbeien in porties.
Garneer met munt en chocoladevlokken.

Bereidingstijd: 25 minuten ǀ Koeltijd: circa 3 uur

Tip: maak ook eens vlierbloesemsiroop!