Wie wil er nog een stukje kip? Deze heerlijke kipbrochettes slaat niemand over. Zeker niet met een heerlijke frisse komkommer-tomaatsalade!
Ingrediënten
5 el olijfolie
4 tomaten
1 komkommer
1 kleine rode ui
15 ontpitte zwarte olijven
20 basilicumblaadjes, gescheurd
3 el verse rozemarijn, geritst & fijngehakt
1 el muntblaadjes, fijngehakt
Grof zeezout en gemalen zwarte peper naar smaak
450 g kipfilet
Kruiden of vleesmarinade naar smaak
Bereiding kipbrochette
Snijd de kipfilet in stukjes en prik ze aan een spiesje.
Leg de spiesjes even in een mengsel van kruiden of marineer ze met barbecuekruiden.
Verwijder overtollige marinade van de kiprochette met keukenpapier.
Strijk de brochette in met fondueolie alvorens op de grill te leggen.
De olie zorgt ervoor dat de brochette minder snel zal uitdrogen.
Schroei de brochette op een heet vuur aan alle kanten en laat nadien traag verder garen op een minder hete zone van de barbecue.
Laat de kipbrochette langzaam garen.
TIP: vlees van de kip moet zeker 70° kerntemperatuur hebben.
Bereiding komkommer-tomaatsalade
Was de tomaat en de komkommer.
Verwijder het zaad uit de tomaat en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm op 2 cm.
Doe hetzelfde met de komkommer.
Snijd de olijven in partjes.
Snijd de rode ui doormidden en dan in dunne schijfjes.
Leg de tomaten, komkommer, ui, olijven en de gescheurde basilicumblaadjes in een kom en meng er de fijngehakte munt en rozemarijn doorheen.
Werk af met olijfolie en peper en zout.
Dit gerecht is ontwikkeld (voor Lidl) door Tom De Jaeger en Koen Maes, BBQ ACADEMY
Ook lekker voor op de barbecue: Courgettes met Parmezaanse kaas!