Lemon curd is een soort jam van citroen en boter. En het smaakt heerlijk! Het is niet alleen lekker, het is ook nog eens veelzijdig. Zo worden je beschuitjes, cakejes,  toetjes of scones echte traktaties wanneer je ze combineert met lemon curd.

Ingrediënten voor 1 tot 2 jampotjes
2 citroenen
200 gram fijne suiker
100 gram ongezouten roomboter
2 eieren

Zo maak je lemon curd
1.
Leg de boter en de eieren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen.  2. Was de citroenen en rasp de schil met een fijne rasp. Grove schilfers zijn niet lekker, pas ook op dat je niet te ‘diep’ rasp. Alleen het gele randje van de schil geeft een lekkere smaak. Het witte gedeelte is al snel bitter. 3. Na het raspen snijd je de citroenen door en pers je ze uit. Vang het sap op.  4. Kluts de eieren in een aparte beker of kom. 5. Snijd de boter in stukjes, doe deze samen met de suiker in een kom of pannetje. Verwarm de boter en suiker au bain-marie.  Zet de kom of het pannetje in een grotere pan met een laagje zachtkokend water.  Zorg dat de kom of het pannetje het water net niet raakt.  6. Voeg het citroensap, de citroenrasp en de geklutste eieren toe. Blijf het mengsel roeren tot het ongeveer de dikte heeft van yoghurt. Dit kan variëren van 10 tot 20 minuten. 7. Giet de lemon curd in een schaal en laat deze afkoelen. 8. Zodra deze afgekoeld is giet je hem over in een jampotje, waarin je hem bewaart in de koelkast. Lemon curd kun je ongeveer twee weken in een jampotje bewaren.

Anderen lezen ook:  Compote van rabarber met aardbei

Twee weken genieten dus!