Wat is er nu lekkerder dan zelfgebakken kerstkoekjes?! Maak deze heerlijke pralines. 

Ingrediënten

Voor ongeveer 25 pralines:
amandelschaafsel om de koekjes in te wentelen
4 cl Amaretto
1 bakmix voor appelpralines

Bereiding pralines

Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan zonder vet en roer het tijdens het roosteren constant om.
Doe het op een bord en laat het afkoelen.
Doe de mix in een kom en meng de droge ingrediënten goed.
Giet de Amaretto over het mengsel en kneed alle ingrediënten tot een stevige massa.
Vorm uit de massa balletjes ter grootte van kersen en wentel die in het amandelschaafsel.
Bewaar de appelpralines in een goed afsluitbaar blik om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Nog toevoegen: 4 cl Amaretto, amandelschaafsel om de pralines in te wentelen

In de mix:
Voor een pot van 1 l

Eerste laag: 150 g poedersuiker
Tweede laag: 50 g grofgehakte appelchips
Derde laag: 50 g rozijnen
Vierde laag: 50 g grofgehakte amandelen
Vijfde laag: 200 g in stukjes getrokken marsepein

Wil je nog meer kerstkoekjes maken? Ga voor originele kerstboompjes of lekkere gingerbread koekjes!