Deze wittekoolsalade is een heerlijke winterse salade boordevol vitamines. Zo kom jij de wintertijd gezond door!

Voor 4 personen

Ingrediënten wittekoolsalade
1 kleine witte kool (circa 1 kg)
zout
1 ui
120 g gerookt spek
2 el plantaardige olie
3-4 el witte wijnazijn
100 ml vleesbouillon
1-2 tl komijn
peper (uit de molen)
dilletopjes voor de garnering

Bereiding wittekoolsalade met spek
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, deel de krop in vieren en snijd de stronk wigvormig eruit.
Schaaf de kool met een groenteschaaf fijn of snijd hem in dunne reepjes.
Doe hem in een kom en meng of kneed er wat zout goed doorheen.
Pel de ui, halveer hem en snijd hem in reepjes.
Snijd het spek in dunne reepjes.
Fruit beide 2-3 minuten in hete olie aan.
Blus met de azijn en de bouillon, voeg de komijn toe, kruid met peper en giet dit mengsel over de witte kool.
Meng alles goed door elkaar en laat ongeveer 1 uur intrekken.
Breng de salade voor het opdienen nog eens op smaak, schep hem in kommen, garneer met dille en dien op.

Bereidingstijd: 20 minuten | Kooktijd: circa 3 minuten | Rusttijd: circa 60 minuten

Benieuwd naar meer recepten met witte kool?

Stoofpotje met witte kool