Maak van de herfst een feestje met deze heerlijke kastanjetaart met honing! Dit recept is geschikt voor 6 personen.

Ingrediënten
Voor het deeg
80 g tarwebloem + 1 el voor de taartvorm
90 g kastanjemeel
50 g boter + 20 g voor de vorm
snufje zout
50 ml koud water
bakbonen (blinde vulling)

Voor de vulling
300 g kastanjes (gekookt en gepeld)
150 ml honing
3 eieren
3 tl suiker
50 g geschaafde amandelen

Bereiding kastanjetaart met honing
Rasp de gekookte kastanjes voor de vulling fijn.
Breng de honing in een pan met 100 ml water aan de kook.
Roer de geraspte kastanjes erdoor en laat 10 minuten op laag vuur koken.
Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Kneed de ingrediënten voor het deeg (zonder de bloem en de boter voor de bakvorm) snel door elkaar en vorm een bal.
Laat het deeg 2 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Vet een kleine taartvorm in en bestuif hem met bloem.
Rol het deeg uit en bekleed er de taartvorm mee.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Het deeg wordt blind gebakken: bedek het deeg met bakbonen en zet 10 minuten in de oven; haal de bonen eruit en bak nog eens 7 minuten.
Laat de taartbodem afkoelen.
Splits de eieren voor de vulling.
Meng de eierdooiers met de koude kastanjepuree, klop het eiwit stijf en schep het er voorzichtig door.
Strijk de eiermassa op de afgekoelde taartbodem, bestrooi met suiker en bak opnieuw 30 minuten.
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan en garneer de taart ermee.

Anderen lezen ook:  Hazelnoten: verzadigend, vervullend, verzorgend

Bereidingstijd: 35 minuten
Baktijd: 45 minuten, rusttijd deeg: 2 uur

Maak ook eens een heerlijk kastanjesoepje!