Niets is lekkerder dan een simpele maar voedzame en gezonde maaltijd. En dat is deze spinaziepasta met roomkaas en kip.
Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten
400 g spinazie
300 g tagliatelle
Scheutje olijfolie
1 ui
250 g champignons
Circa 200 g roomkaas
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g kipfilet
Scheutje melk
Takjes rozemarijn of oregano
Peper en zout
Tomaatjes
Bereiding spinaziepasta met roomkaas en kip
Kook de pasta, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui, kipfilet en de champignons in stukjes.
Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan, voeg de ui toe en bak op een middelhoog vuur.
Bestrooi de stukjes kipfilet met zout en peper en bak deze, samen met de ui, bruin.
Voeg dan de champignons toe en bak even mee.
Voeg de roomkaas, kruiden en een scheutje melk toe aan het geheel.
Laat op een zacht vuur een paar minuten sudderen tot de kip helemaal gaar is.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en roerbak hierin de spinazie een paar minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep wat pasta in een grote schaal, meng de kip met saus en de spinazie erdoor.
Voor de frisse touch is het heerlijk om wat stukjes tomaat toe te voegen door de pasta.
Tip. Een paar takjes rozemarijn of oregano geven net wat extra’s aan deze heerlijke pasta!