Zoete appel met hartig en zuur, en dat alles in één potje: dat is deze heerlijke appelchutney!
Ingrediënten (voor ruim 2 l)
500 g appels
500 g uien
300 g tomaten
Bereiding appelchutney
Schil de appels, maak de tomaten en uien schoon en snijd alles vervolgens in kleine blokjes.
Doe alles samen met een goede handvol rozijnen (of zoveel als je lekker vindt) in de pan.
Voeg daarna 2 tl zout, 2 tl mosterd, 400-500 g suiker (naar smaak) en 0,5 l azijn toe.
Laat het geheel dan 20 minuten pruttelen, zonder deksel op de pan.
Schep de chutney in weckpotten en laat deze dan goed afkoelen.
Bewaren?
Bewaar de chutney koel en donker. Dan is deze ongeveer 3-6 maanden houdbaar.
Nog meer heerlijke recepten kun je hier vinden. Van een lekker ontbijt tot een eenvoudig te bereiden lunch en van diner tot verrassende snacks. Deze chutney is nog lekkerder met appels uit eigen tuin, verser kan niet. Wil jij of heb je een appelboom in de tuin? Lees hier hoe je deze het best kunt snoeien.