Bij appels denk je misschien eerder aan zoete gerechten, toch is het ook heerlijk om er deze hartige, pikante appelsoep van te maken!

Dit recept is geschikt voor 4 personen

Ingrediënten
1 ui
250 g knolselderij
5 zurige appels (bijv. Elstar)
1 el boter
200 ml appelwijn
circa 800 ml groentebouillon
1 el boter
50 g spek in plakjes
150 ml slagroom
zout
peper uit de molen
2 el verse marjolein

Bereiding pikante appelsoep
Pel de ui, schil de knolselderij en snijd beide in blokjes.
Schil vier appels, deel ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten eveneens in kleine blokjes
Fruit de ui- en knolselderijblokjes in een pan met boter aan, voeg de appelblokjes toe en fruit ze kort mee. Blus af met de appelwijn en groentebouillon.
Laat dit circa 25 minuten met het deksel op de pan zachtjes sudderen.
Was ondertussen de laatste appel, deel hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd hem in partjes.
Verhit de boter in een pan en bak het spek knapperig.
Haal het uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.
Leg de appelpartjes in het spekvet en bak ze in ongeveer 5 minuten bruin. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
Pureer de soep, voeg de room toe en verhit de soep opnieuw.
Breng met zout en peper op smaak.
Doe de soep in kommen, garneer met het knapperige spek, de gebakken appelpartjes en de verse marjolein en dien op.

Bereidingstijd: 30 minuten | Kooktijd: circa 30 minuten

Probeer ook eens deze appelchutney.