Grote aardbeienoogst? Maak deze luchtige aardbeientaart met vanille botercrème!

Ingrediënten rouleau biscuit
80 g boter
6  eieren
190 g suiker
190 g bloem

Ingrediënten botercrème
68 gram bloem
360 ml melk
300 gram ongezouten roomboter (op kamer temperatuur)
300 gram poedersuiker
7 ml vanille aroma

Vulling en topping
200 gram aardbeien jam
100 gram verse aardbeien

Bereiding rouleaubiscuit
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
 Smelt de boter in een pannetje. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Spatel de bloem en de gesmolten boter erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het beslag uit tot 1-2 cm dikte. Bak in circa 7-8 minuten goudbruin en gaar. Snijd het biscuit in de lengte en de breedte door. Zodat je rechthoekige stukken overhoudt. Laat het biscuit afkoelen.

Bereiding botercrème
Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren tot het zachtjes kookt. Zodra het kookt zet je het vuur lager.
Na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. Je kunt dit controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is. Doe het mengsel in een kom, die je bedekt met plastic folie, laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop  ondertussen in een andere kom de boter luchtig.
Voeg de poedersuiker en het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.
Wanneer het bloemmengsel goed  afgekoeld is, voeg je deze toe aan het botermengsel.
Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door.
Zet de kom ongeveer een half uur in de koelkast. Daarna is je vanille botercrème klaar voor gebruik!

Anderen lezen ook:  Pizza met geroosterde aardappelen, pastinaak en prosciutto

Vullen en decoreren
Leeg het eerste deel op een plank/taartplateau en smeer deze in met een lekkere laag jam tot 1 à 2 cm van de rand.
Spuit een randje botercrème langs de rand om te voorkomen dat de jam eruit loopt aan de zijkanten.
Stapel het volgende deel op de taart en herhaal tot het laatste deel erop ligt.
Spuit de botercrème nu op de randen en bovenkant van de taart met een paletmes of een ander mes kun je de botercrème beter verdelen en netjes maken.
Laat vooral je creativiteit het werk doen! Als je tevreden bent met de botercrème kun je de taart afmaken met wat verse aardbeien.