Een heerlijke waterkerssalade: ietwat pittig, romig en lekker fris! Je maakt de salade in circa 20 minuten.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
200 g waterkers
3 appels (bijv. Golden Delicious)
1-2 el limoensap, 2 el druivenpitolie
1 tl middelscherpe mosterd
1 tl honing
3-4 el appelazijn
zout
400 g halloumi
peper (uit de molen)
paprikapoeder (zoet)
2 el olijfolie
50 g walnoten
Bereiding waterkerssalade
Was de waterkers en slinger hem droog in een slacentrifuge.
Was de appels, deel ze in vieren, verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in fijne schijven en bedruppel ze met het limoensap.
Meng voor de dressing de druivenpitolie met de mosterd, honing en azijn. Breng met zout op smaak.
Snijd de halloumi, een traditionele Turks/Cypriotische geitenkaas, in plakjes en kruid met peper en paprika.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag.
Bak op hoog vuur elke kant van de kaas 1-2 minuten aan.
Hak de walnoten in grove stukken.
Schik de salade met de appelschijfjes, kaas en noten.
Besprenkel met de dressing en dien op.